projecten

Projecten

Naast onze basiswerking hebben we veel verschillende projecten. Deze projecten stellen ons in staat om gericht op bepaalde thema's te werken of specifieke doelstellingen te bereiken. Projecten zijn vaak afhankelijk van giften en subsidies die specifiek rond dat thema worden voorzien.

CCMVE

Creating Critical Minds and Voices in Europe

De jongeren van Kras Kiel engageren zich samen met hun begeleiders in het CCMVE-project. CCMVE staat voor Creating Critical Minds and Voices in Europe. Het is een internationaal debatprogramma, gefinancierd met subsidies van de EU en gericht op drie pijlers:

  • Actief burgerschap (advocacy, spreken...
Lees meer
project helix - redactie 2020

Helix / Redactie2020

Het Helixproject groeide voort uit het succesvolle Spelend Leren-project. Waar Spelend Leren zich richt op lagere schoolkinderen, zijn we binnen Helix op zoek naar een manier om de know-how van Spelend Leren te vertalen naar een secundaire schoolcontext.

In dit project experimenteren we dus met...

Lees meer
spelend leren

Spelend Leren

Gaat leren makkelijker als je speelt? Wij geloven van wel.

Spelend Leren is pedagogisch en competentieversterkend jeugdwerk. Het vertrekt vanuit de kinderen zelf (hun ervaringen, belevingen, opvattingen) en hun eigen wil om te groeien. Al spelend en al doende leren is de meest natuurlijke vorm van...

Lees meer
Sport Your Dream

Sport Your Dream

Het Sport Your Dream project wordt georganiseerd vanuit Kras Sport. In dit project krijgen jongeren (15+) de kans om een City Coach-training te volgen. Gedurende een jaar worden ze zo opgeleid tot sportcoaches, onder het toeziende oog van ervaren begeleiders van Kras Sport.

Vervolgens gaan de...

Lees meer
TOKJO

TOKJO

TOKJO staat voor toekomst voor kwetsbare jongeren. Via een crowdfunding willen we een laagdrempelige beweeg- en sportruimte financieren waar we met kinderen en jongeren aan de slag kunnen, in Scratch op 't Kiel. 

Samen met de jongeren willen wij een plek creëren waar iedereen zich echt thuis kan...

Lees meer
youth zone

Youth Zone

De Youth Zone is ontstaan uit een nood van jongeren die tijdens middagpauze geen plek vonden om te lunchen en op adem te komen.

We creëerden samen met hen een ontmoetingsplek, oorspronkelijk in den Tir, waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn en even wat hangen. Intussen is de Youth Zone verhuisd naar...

Lees meer
circusproject

Circusproject

Acrobatie! Jongleren! Evenwichtskunsten! 

Bij Kras Noord kunnen kinderen een echte circusopleiding volgen in samenwerking met het gerenommeerde El Circo D'ell Fuego.

Tijdens deze opleiding werken ze aan hun eigen voorstelling, die ze op het einde voor het grote publiek spelen in een spectaculaire...

Lees meer
City Girls Scene

City Girls Scene

Met City Girls Scene zetten de jongerenmeisjes van Kras Noord, Merksem en Borgerhout jaarlijks een volledige theaterproductie op poten. Intussen zijn ze al aan hun 17e editie toe!

Aan de hand van improvisatie-oefeningen en gesprekken bouwen de meisjes zelf een verhaal op, onder begeleiding van een...

Lees meer
Duurzaam loopbaanbeleid (ESF)

Duurzaam loopbaanbeleid (ESF)

We introduceren een duurzaam loopbaanbeleid op organisatieniveau, met als doel een win-winsituatie te creëren voor zowel medewerker als Kras. Enerzijds schept dit beleid zinvolle en werkbare loopbanen voor werknemers waardoor ze langer en meer gemotiveerd aan de slag kunnen blijven. Anderzijds is...

Lees meer
J100 bijeenkomst

J100

De J100 is een platform waar jongeren zelf hun stem kunnen laten horen in het maatschappelijk debat. Samen met 10 andere jeugdorganisaties nam Kras dit initiatief om een antwoord te bieden op de toenemende polarisering in de stad.

Enkele jaren geleden maakte een student een grapje op Twitter over...

Lees meer