800 spelpakketten voor kinderen in quarantaine

wekelijks 800 spelpakketten voor kinderen in quarantaine

01 Apr 2020

Nu kinderen wekenlang thuis zitten, is de vraag naar activiteiten voor binnenshuis groot. Maar gezinnen in kansarme situaties hebben vaak geen spel- en knutselmateriaal in huis, of toegang tot het online aanbod. Daarom brengt Kras vanaf nu wekelijks 800 gratis spelpakketten aan huis bij deze kinderen. Vandaag wordt de eerste lading rondgebracht.

Kinderen die in een kansarme omgeving opgroeien, hebben weinig middelen voorhanden om zich thuis bezig te houden. Ook het online aanbod dat de voorbije weken in een recordtempo uit de grond schoot, gaat aan hen voorbij. Vaak hebben deze gezinnen geen internet of computer. Onder normale omstandigheden bereiken we deze kinderen op de pleintjes of in onze clubwerking, maar dit valt allemaal weg door de coronamaatregelen. Daarom brengen we vanaf nu het jeugdwerk aan huis!

De pakketten bevatten spelletjes en knutselopdrachten die kinderen zelf thuis kunnen doen, met alle nodige materiaal erbij. Er is een activiteit voor elke dag van de week voorzien, genoeg tot aan de levering van het volgende pakket. De activiteiten zijn uitgewerkt door ervaren jeugdwerkers en zijn specifiek opgesteld om binnenshuis te kunnen spelen en knutselen. Daar bovenop doneerden de Antwerpse bibliotheken nog knutselboekjes, die mee via de pakketten verdeeld worden. Ook vanuit de Antwerpse districten werden middelen voorzien. De pakketten worden door de jeugdwerkers aan de deur afgeleverd, volgens alle regels van social distancing.

800 spelpakketten voor kinderen in quarantaine
Image left & text right