Week tegen racisme

Week tegen racisme

20 Maa 2022

Naar aanleiding van de internationale dag tegen racisme op 21/3, organiseren we voor het tweede jaar op rij een week tegen racisme in samenwerking met tal van andere jeugdwerkorganisaties. Onder de noemer #jeugdtegenracisme vinden er heel de week lezingen, debatten, multimediaprojecten, spelletjes en creatieve activiteiten plaats rond het thema racisme en discriminatie.

We trapten de actieweek alvast goed in gang met onze massale aanwezigheid op de Mars Tegen Racisme in Antwerpen. Enkele sfeerbeelden vind je hieronder.

Maar ook de rest van de week staat er vanalles op het programma.

Zo ontwikkelden we een spel rond superhelden tegen racisme, dat we in al onze werkingen met de kinderen en tieners spelen. Met dit spel leren ze op een leuke, speelse manier over bekende en minder bekende mensen die zich hebben verzet tegen racisme. Wie wil, kan het spel hier gratis downloaden.

Dinsdagavond organiseren we met de J100 een boekvoorstelling en debatavond in de Roma. Een moeder van een slachtoffer van de aanslagen in Brussel en een moeder van een Syriƫstrijder vonden elkaar in hun verdriet en schreven er samen een boek over. Aansluitend op de boekvoorstelling gaan we met de jongeren van de J100 in debat over het thema.

Donderdag steken we de hand in eigen boezem met een lezing en gespreksmiddag voor jeugdwerkpartners. We onderzoeken hoe we het jeugdwerk kunnen dekoloniseren.

Maar #jeugdtegenracisme gaat veel breder dan Kras alleen. Maar liefst 20 Antwerpse jeugdwerkorganisaties engageren zich samen, en organiseren ook allerlei boeiende activiteiten. Je vindt een volledig overzicht op de website www.jeugdtegenracisme.be.

 

Week tegen racisme
Image left & text right