In-de-bloemetjes-wijk

't Kiel wordt in de bloemetjes gezet dankzij jullie stem!

28 Sep 2020

De jongeren van 't Kiel kwamen met een hartverwarmend idee op de proppen. Wat als we vereenzaamde mensen in de wijk eens verblijden met een verrassingsbezoekje?

De jongeren willen hierdoor meer verbinding creëren met buurtbewoners die ze niet kennen en waar ze anders ook niet mee in contact zouden komen. Met een bezoekje en een bloemetje of een andere verrassing willen ze hun wijkgenoten een fijne dag bezorgen en hun isolement doorbreken.

Omgekeerd zal dit initiatief ook zorgen dat stereotype vooroordelen over de jongeren doorprikt worden. Met een warmere, hechtere wijk met een sterker buurtgevoel als gevolg. Want een klein gebaar kan vaak veel betekenen.

Jullie stemden enthousiast mee op dit project bij de burgerbegroting, waardoor we nu van Stad Antwerpen de middelen krijgen om dit sympathieke project te organiseren.

Met de hulp van partnerorganisaties zoals buurtcentra, moskeeën, huizen van het kind, Samenlevingsopbouw of woonzorgcentra zullen we in kaart brengen welke mensen een beperkt sociaal netwerk hebben en dus het meest baat hebben bij een verrassingsbezoekje. 

Het project zal afgesloten worden met een fototentoonstelling over het project en een receptie waarop alle betrokkenen samengebracht worden.

Bedankt voor jullie stem in de burgerbegroting, zonder jullie hadden we dit kleinschalig maar hartverwarmend project niet waar kunnen maken.

in de bloemetjes wijk