Burgerbegroting

Stem mee op onze projecten bij de Burgerbegroting!

04 Jul 2019

We hebben dit jaar weer 5 prachtige projecten in de pijplijn zitten. Met jouw steun via de Burgerbegroting kunnen we ze waarmaken!

Hier vind je een korte beschrijving en de rechtstreekse link naar het dossier bij de burgerbegroting. Stemmen kan je doen door onderaan de pagina in kwestie op 'like dit idee' te klikken. Iedereen die inwoner is van district Antwerpen, mag stemmen.
 

Redactie 2020

Redactie 2020 is een unieke samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en jeugdwerkers. Leerlingen zullen als reporters de school en buurt intrekken op zoek naar een straffe prestatie of een ontroerend verhaal. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de leerlingen en op positieve verbindingen met de school en wijk.

https://doemee.burgerbegroting.be/p/theme/771/posts/182630

 

Start 2 DJ

Op een laagdrempelige manier jongeren versterken door middel van dj-opleidingen. Arme- en kansarme jongeren de mogelijkheid geven om met professioneel dj-materiaal aan de slag te gaan. Kansen bieden om podiumervaring op te doen als dj.
https://doemee.burgerbegroting.be/p/theme/771/posts/182495

 

Huiswerk in een plezant kostuum

De scholen “het Weilandje” in de Wijk Dam en "Sint Norbertus" in de wijk Zuid zetten ism Kras Jeugdwerk in op het vergroten van het leervermogen van hun kinderen. We verhogenen via de methodiek van Spelend Leren de zelfstandigheid van de kinderen in het maken van huiswerk.
https://doemee.burgerbegroting.be/p/theme/769/posts/182499

 

Jonge vrijwilligers leren 'jeugdwerken'

In de Brederodewijk is er nood aan een uitgebreid vrijetijdsaanbod voor kinderen. Daarnaast staan veel jongeren te popelen om vrijwilligerswerk te doen bij Kras. We willen jongeren deze leerkansen bieden en hen hierbij voldoende in ondersteunen via een competentietraject.
https://doemee.burgerbegroting.be/p/theme/770/posts/182504

 

't Kan OKANders

Kras en het Stedelijk Lyceum Offerande slaan de handen in elkaar om OKAN-jongeren een sterk aanbod aan laagdrempelige buitenschoolse activiteiten en de daarbij horende ontmoetingen en uitwisselingen met andere jongeren aan te bieden.
https://doemee.burgerbegroting.be/p/theme/771/posts/182463

Bedankt voor jullie steun!

Burgerbegroting
Image left & text right