Maand tegen racisme

Maand tegen racisme

31 Maa 2024

Op 21 maart vieren we de internationale dag tegen racisme. In de voorbije jaren organiseerden we telkens een week tegen racisme rond die datum, maar dit jaar gaan we nog een versnelling hoger. De hele maand maart wordt een maand tegen racisme bij Kras!

We organiseren de hele maand lang activiteiten met onze kinderen en jongeren om het thema bespreekbaar te maken. Zo organiseren we spelletjes voor de kleinsten, knutselactiviteiten, workshops, gespreksavonden en debatten in de clubs. Daarnaast organiseren we een aantal publieke evenementen en nemen we deel aan de nationale betoging, om het probleem van racisme onder de aandacht te brengen.

We sluiten ons hiermee ook aan bij het overkoepelende initiatief #jeugdtegenracisme, waarbinnen we samenwerken met andere Antwerpse jeugdorganisaties om de stem van de Antwerpse jeugd te laten horen in het racismedebat. Om dit doel nog extra kracht bij te zetten, hebben we in al onze werkingen jongeren aangesteld als reporter tegen racisme, om de maand tegen racisme vanuit hun eigen standpunt in beeld te brengen.

Maand tegen racisme
Image left & text right