Kras vangt een deel van het aanbod van Let's Go Urban op

Kras vangt een deel van het aanbod van Let's Go Urban op

10 Mei 2021

Vorige week besliste het Antwerps stadsbestuur om de samenwerking met Let’s Go Urban stop te zetten. Kras kreeg de vraag om tijdelijk een deel van het aanbod van LGU op te vangen.

We betreuren dat de waardevolle werking en de dagelijkse inzet van de jeugdwerkers van LGU wegvallen. We begrijpen dan ook dat dit hard aankomt ook voor de jongeren zelf.

Bij Kras zetten we het welzijn van jongeren en kinderen steeds voorop. Vanuit deze zorg voor de jongeren willen we dan ook graag mee een antwoord bieden waar mogelijk.

Wat gaan we nu alvast doen? 

  • Vanaf vandaag is de place to study open, waar jongeren in alle rust kunnen studeren nu de examens in aantocht zijn. De place to study is open van maandag tot vrijdag tussen 10u en 20u, behalve op feest- en brugdagen. Een plekje reserveren kan via Whatsapp op het nummer 0483/027 984.

  • Daarnaast zetten we volop in op welzijn. Jongeren kunnen terecht in de Youth Zone in het Urban Center met vragen of gewoon voor een babbel. Op vaste momenten zullen er jeugdwerkers aanwezig zijn. De concrete openingsuren van de Youth Zone worden binnenkort bekendgemaakt.

We hopen met dit aanbod in eerste instantie het welzijn van de jongeren te kunnen blijven ondersteunen. We bekijken verder nog hoe we ook aan andere vragen van de jongeren tegemoet kunnen komen.