Kras Dam opent een pop-up park

Kras Dam opent een pop-up park

30 Nov 2019

Volgend jaar komt er een echt park op de Kalverweide. Nu is het nog een grauwe straat, maar de kinderen van Kras Dam gaven alvast een voorproefje met een pop-up park!

Samen met Das Kunst werd maandenlang toegewerkt naar de feestelijke dag. In het park-voor-1-dag kon iedereen al kennismaken met hoe de veranderende buurt er binnenkort uit zal zien. Maar naast het informatieve gedeelte lieten de kinderen ook hun fantasie de vrije loop gaan. Ze fabriceerden een absurde speeltuin met de gekste speeltuigen. De grijze asfalt werd met krijt-graffiti omgetoverd tot een kleurrijke ondergrond, en een hoop kerstbomen met een warme drankencaravan zorgden voor het nodige groen en gezelligheid. 

Maar er was nog meer te beleven. In een park moet je ook kunnen sporten, dus was er een gocart-parcours en een pannaveldje. De kunstenaars van Archipel streken ook neer in ons park, met een toffe workshop waar je maskers kon maken en alvast je knutselwerk voor de lichtparade van Wintervuur kon fabriceren.

Onder een gezellig winterzonnetje kwamen vele buurtbewoners het park al een keertje bezoeken. We kijken dan ook allemaal reikhalzend uit naar de komst van het echte, permanente park dat de wijk zal opfleuren.

pop-up park
Image left & text right