Kinderen van Kras Borgerhout bouwen 'altaar van verlies'

Kinderen van Kras Borgerhout bouwen 'altaar van verlies'

04 Nov 2021

Fiesta de los muertos, Halloween, Allerheiligen, Allerzielen, er zijn een hoop namen en dagen in de wereld die allemaal ongeveer hetzelfde doel hebben: de doden herdenken.

Kras Borgerhout ging samen met Rataplan aan de slag rond het thema verlies in het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid.

Je kan zowat alles verliezen. Je zin om iets te doen, je geduld, punten op een toets en soms ook iemand die je graag ziet. Soms vind je, wat je verliest terug en soms verlies je het voor altijd. Dan komt er iets voor in de plaats: gemis, een herinnering, of een heel nieuw verhaal.

4 woensdagen lang filosofeerden kinderen van Kras Borgerhout rond het thema 'verlies'. Via theater & beeldende kunst bouwden ze -onder begeleiding van kunstenaars Zahra Eljadid & Silke Melis (Roestgroep)- een 'altaar van verlies'. 

Het altaar werd een beeldende installatie, met een feestelijke knipoog naar de Mexicaanse 'Dia de los muertes'. Het werd feestelijk tentoongesteld tijdens het Festival van Verlies in Rataplan. 

Hieronder vind je enkele foto's van de kinderen in actie. (© Betty Matthysen)