Jongeren en politie uit Nederland en België gaan in dialoog tijdens uitwisseling op 't Kiel

Jongeren en politie uit Nederland en België gaan in dialoog tijdens uitwisseling op 't Kiel

16 Nov 2019

Dit weekend organiseerden we op 't Kiel een uitwisseling tussen jongeren, politie en partnerorganisaties uit Nederland en België.

Het was een interessante en inspirerende dag met een wandeling door de wijk en bezoeken aan verschillende projecten op 't Kiel, zoals de Nova waar rond Nieuwe Autoriteit gewerkt wordt, de moskee in de Abdijstraat, de politie en Kras Kiel.

Later op de dag volgde een wereldcafé en veel uitwisseling tijdens de debattafels. De Kielse jongeren waren massaal vertegenwoordigd om hun stem te laten horen. Ook de schepen van Jeugd, Jinnih Beels, schoof aan voor de debatten. Interessante inzichten werden uitgewisseld tussen jongeren, politie en wijkwerkingen, maar ook de verschillende aanpak in Nederland en België werd uitvoerig besproken.

De leerrijke dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd.

"Het was een geweldige uitwisseling waar mensen van allerlei leeftijden, achtergronden en rollen in de samenleving elkaar vonden omdat ze de tijd vonden om oprecht naar elkaar te luisteren." - Yvonne Heselmans, directrice IDEA Nederland