burgerbegroting

Bedankt voor jullie stem!

14 Okt 2019

Dankzij jullie stemmen hebben we via de Burgerbegroting middelen gekregen om drie mooie projecten waar te maken!

REDACTIE 2020

Redactie 2020 is een unieke samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en jeugdwerkers. Leerlingen zullen als reporters de school en buurt intrekken op zoek naar een straffe prestatie of een ontroerend verhaal. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de leerlingen en op positieve verbindingen met de school en wijk.

Het opzet is om jongeren die opgroeien in kansarme omstandigheden een platform te bieden waarop ze hun diverse talenten en vaardigheden kunnen ontdekken en ontwikkelen. De redactie zal bestaan uit scholieren van verschillende middelbare scholen op het Kiel. Leerlingen worden ondergedompeld in de redactionele en journalistieke wereld. We zetten in op kwaliteitsvolle en positieve ontmoetingen tussen leerlingen en leerkrachten, buurtbewoners, buurtorganisaties, enz. 

2020
Image left & text right
START 2 DJ @2060

Op een laagdrempelige manier worden jongeren versterkt door DJ-opleidingen. Arme en kansarme jongeren krijgen de mogelijkheid met professioneel dj-materiaal aan de slag te gaan, tijdens een professioneel opleidingstraject. De deelnemende krijgen ook de kans om podiumervaring op te doen als DJ op verschillende evenementen in de buurt. 

Muziek is een goede manier om deze jongeren te bereiken. Tegelijk werken we in dit project net veel breder dan enkel het muzikale aspect. Het DJ-en wordt als ingang gebruikt om een brede waaier aan competenties van de deelnemende jongeren te versterken, terwijl ze worden begeleid naar meer zelfstandigheid.

2060
Text left & image right
'T KAN OKAN DERS

Het Stedelijk Lyceum Offerande en Kras Jeugdwerk slaan de handen in elkaar om OKAN-jongeren een sterk aanbod aan laagdrempelige buitenschoolse activiteiten en de daarbij horende ontmoetingen en uitwisselingen met andere jongeren aan te bieden. 

Vanuit een creatief en dynamisch jeugdcentrum, dat opereert vanuit de school, gaan we bruggen bouwen naar de werkingen van Kras maar ook naar andere socio-culturele organisaties, welzijnsorganisaties, sportorganisaties,… We creëren een inspirerende ontmoetingsplaats waar vooral maatschappelijke participatie centraal staat om de jongeren te versterken en toe te leiden naar een regulier vrijetijdsnetwerk, wat een enorme meerwaarde betekent op het vlak van hun welbevinden en integratie.

okan
Image left & text right