tentoonstelling Allemaal Huisarrest

Allemaal Huisarrest: de tentoonstelling quarantainekunst kwetsbare kinderen

08 Jun 2020

Tijdens de corona periode werden veel Antwerpse kinderen geconfronteerd met heel wat uitdagingen: weinig ruimte, veel drukte thuis, weinig speelgoed, geen computer, weinig contact met de buitenwereld... Wij  hielden contact met ca. 800 gezinnen door hen wekelijks speel- en knutselpakketten te bezorgen.



Toen Paul en Anne van Galerie Verbeeck-Van Dyck op het Eilandje in Antwerpen te horen kregen dat Kras op deze manier gezinnen bleef steunen, stelden ze een samenwerking voor. Samen met Kras daagden ze alle kinderen uit om zich van hun meest creatieve kant te laten zien. De quarantaine bleek geen rem te zijn voor hun verbeelding. Het resultaat was een prachtige tentoonstelling met tientallen schilderijen en knutselwerkjes. 



"Dankzij deze tentoonstelling kan iedereen nu meegenieten van de creaties van de kinderen in een echte galerij", zegt Arno, jeugdwerker van Kras. "Dat is niet meer dan gepast, want het zijn échte kunstenaars."



Bovendien werden alle schilderijen en knutselwerken verkocht voor een vrije bijdrage. "De opbrengst gaat naar Betonne Jeugd, een organisatie die dakloze jongeren een plaats en een stem geeft" vertelt Paul van de galerij. "Dit werd gekozen  samen met de jeugdwerkers en de kinderen van Kras, omdat zij het zelf belangrijk vonden om ook andere kinderen te helpen".

De tentoonstelling is nu afgelopen... de verkoop van de kunstwerkjes leverde 2800€ op voor Betonne Jeugd.