Kras Borgerhout laat zich onderdompelen in de theaterwereld

Kras Borgerhout laat zich onderdompelen in de theaterwereld

04 Dec 2020

Eind september waagde Kras Borgerhout zich aan het theater, onder begeleiding van Brechtje Van Bel en Hussein al Khalidi, medewerkers van hetpaleis. Hussein is een regisseur en een acteur, die de kinderen inzicht bracht in theater. Zo speelde hij verschillende stukken uit zijn voorstellingen voor hen. Onder andere een stuk waarin hij vertelt hoe hij vanuit Irak naar België kwam.

Hussein leerde de kinderen over emoties en de kracht van samenwerken. Hij liet hen proeven van acteren, zo mochten de kinderen op het grote podium oefenen en namen ze een kijkje achter de schermen van hetpaleis.

De kinderen hebben heel wat bijgeleerd in dit project. Ze drukten hun emoties uit in bewegingen en in hun stem.  In maart gaan ze met zijn allen een toneelvoorstelling van Hussein bekijken.

“Het project was voor mij een mooie uitdaging. Hoe kan ik theater uitdagend maken voor kinderen voor wie kunst/theater soms verboden lijkt? Hoe kan ik hen de kracht van theater laten ervaren en hoe kunnen zij deze ervaring gebruiken in hun dagelijkse leven? Ik wil de kinderen bijbrengen hoe ze hun eigen verhalen kunnen uitdrukken via spel en beweging. Dat is voor mij de kracht van theater: hoe die verhalen gedeeld kunnen worden op een artistieke manier.”

- Hussein al Khalidi, 4 december 2020