copyright Patrick De Roo/GVA

In de kijker: het Safer Cities project

20 Apr 2021

Enkele Krasjongeren sloten mee aan bij het Safer Cities project dat Plan Belgium organiseert met lokale partners (waaronder Kras) in verschillende steden.

De jongeren volgen er een traject waarbij ze leren hoe ze het probleem van seksuele intimidatie op tafel kunnen leggen en bespreekbaar maken. Het doel is een betere sensibilisering rond het thema.

Vorige maand was er (online) een grote internationale uitwisseling rond het thema met jongeren uit verschillende steden in Europa. Nu organiseerden de Antwerpse jongeren een safety walk. In groepjes van 4 wandelden ze door verschillende Antwerpse buurten om de plaatsen in kaart te brengen waar een onveiligheidsgevoel heerst bij jongeren. Dat deden ze samen met schepen voor gelijke kansen, Karim Bachar.

Onder de hashtag #antiharassmentweek lanceren de jongeren ook een campagne en een filmpje op sociale media, waarin ze hun ervaringen delen.

copyright Patrick De Roo/GVA
Image left & text right

Het is belangrijk om de stad door de bril van de jongeren te bekijken. Hun beleving is anders dan wanneer ik door de stad wandel. Seksuele intimidatie is heel moeilijk in kaart te brengen. Met deze wandeling komen de jongeren zelf aan het woord en kunnen we als stad ook aan de slag op basis van wat zij ons zeggen.

- Schepen van gelijke kansen, Karim Bachar

Een uitgebreid artikel over het project en de safety walk verscheen in het Nieuwsblad en GVA. Je vindt het volledige artikel hier.